Relevante artikelen
Nieuws en updates
Bouwkwaliteit App: handigste gereedschap op de bouwplaats
24 januari 2022

Bouwkwaliteit App: handigste gereedschap op de bouwplaats

We beginnen het nieuwe jaar gelijk goed! De Bouwkwaliteit App is volledig geüpdatet. 

Bouwkwaliteit App update:
Naast de webapplicatie van homeDNA, zorgen wij er ook voor dat de apps up to date blijven! Voor allerlei onderdelen van de Bouwkwaliteit App zijn er nieuwe en handige functies toegevoegd. Voor de apps geldt een iets andere procedure: gebruikers kunnen de app bijwerken via de AppStore of de Google Playstore. 

Een indruk van de functionaliteiten in de vernieuwde Bouwkwaliteit App:
  • Zoomen op de plattegrond is mogelijk! De schaalfunctie is vervangen door het kunnen inzoomen met de vingers op de plattegrond. Zo kun je nog preciezer inzoomen op de plattegrond, wat erg gewenst is onder onze gebruikers.
  • Legenda bij meldingen is uitgebreid: Zodra je een platteggrond bekijkt en er zijn meldingen aan toegevoegd, dan kun je de statussen vanaf nu selecteren. Via de legenda selecteer je een status, waardoor je alleen bepaalde statussen en meldingen zichtbaar maakt op de plattegrond.
  • Zoekveld bij documenten.

Oplevering

De Bouwkwaliteit App wordt ook gebruikt voor het verrichten van de oplevering. Vanaf nu is het proces-verbaal van oplevering voor de verkooptypes 'Renovatie' en 'Onbekend' verkort en zijn alleen de volgende onderdelen in te vullen:
  • Meterstanden
  • Oplevermeldingen
  • Sleutels 
  • Handtekening
Is het verkooptype 'Koop' of 'Huur' en je slaat bepaalde vragen of onderdelen hiervan over, dan worden deze vragen vanaf nu niet meer getoond op de PDF van oplevering. Op die manier kun je vragen en onderdelen uitsluiten per project.