Relevante artikelen
Nieuws en updates
Functies uitgelicht: checklijsten
07 augustus 2019

Functies uitgelicht: checklijsten

Een belangrijke functionaliteit in onze module Bouwkwaliteit en de Bouwkwaliteit App is het onderdeel checklijsten. Hoe werkt deze functie en nog belangrijker: wat zijn de voordelen?
 

Voor kwaliteit en veiligheid op de bouwplaats

De checklijstfunctie is een integraal onderdeel van de module Bouwkwaliteit, de Bouwkwaliteit App en de module Renovatie. Met checklijsten bewaak je kwaliteit en veiligheid gestructureerd en op een uniforme wijze. Checklijsten maak je aan in de webomgeving: als je wilt, eenmalig voor al je projecten. Vervolgens zijn ze ook weer aan te passen voor een specifiek project of kun je voor een bepaald project een unieke checklijst maken. Je rangschikt ze eenvoudig in categorieën. 

Invullen en koppelen

 De checklijsten zijn in te vullen via de Bouwkwaliteit App en kunnen gekoppeld worden aan een bouwnummer of een locatie op een overkoepelende plattegrond. Na het invullen kun je de checklijsten gebruiken voor evaluaties, en zijn deze per bouwnummer weer op te vragen en in te zien. Een checklijst in etappes invullen? Geen probleem: je kunt ook een concept opslaan in de app. Kom je bepaalde zaken tegen die extra uitleg of aandacht vragen? Je kunt foto’sen opmerkingen toevoegen aan de checklijst of een melding maken. De kwaliteits- of veiligheidsmelding is dan direct gekoppeld aan de checklijst. Verder is het mogelijk om een vraag toe te voegen met een tekenveld. Hiermee kun je een checklijst in de app laten ondertekenen ter officiële bevestiging. 

Importeren en exporteren van checklijsten 

Checklijsten van Nieman Kwaliteitsborging kunnen direct in de online omgeving worden geladen voor gebruik in de Bouwkwaliteit App. Anders dan bij onze eigen checklijstfunctie, zijn deze lijsten niet aan te passen of te bewerken door gebruikers in homeDNA. Zo waarborgen we de consistentie van de controles volgens de instrumenten van Nieman. Het is eventueel ook mogelijk om checklijsten van andere kwaliteitsborgers te importeren. Werk je ook met KYP? KYP en homeDNA kunnen gekoppeld worden. Daarmee kun je onze checklijsten als taak laten landen in KYP. 

Checklijsten bij renovatie 

Vanzelfsprekend kun je ook checklijsten voor kwaliteit en veiligheid aanmaken voor renovatie en groot onderhoudsprojecten. Je kunt de lijsten dan eveneens inzetten als tool bij warme opnames van het object en gesprekken met de eventuele bewoner. 

Met checklijsten controleer je volgens een gestandaardiseerde werkwijze alles op het gebied van kwaliteit en veiligheid bij jouw projecten. De gegevens zijn te gebruiken ter controle, evaluatie en als bewijs dat er voldoende toezicht en controle heeft plaatsgevonden. Ben je gebruiker en heb je vragen over het instellen en gebruiken van de checklijstfunctie? Vraag het ons support-team. Nog geen gebruiker, maar nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.