Relevante artikelen
Nieuws en updates
Service & Onderhoud: de rol van de complexbeheerder
14 maart 2019

Service & Onderhoud: de rol van de complexbeheerder

Een van de belangrijkste functies in onze module Service & Onderhoud is de mogelijkheid voor bewoners om reparatieverzoeken in te dienen. Dit geldt voor kopers binnen de garantieperiode, maar kan natuurlijk ook ingezet worden bij huurwoningen. 

Werken met een complexbeheerder 

In veel gevallen kunnen huurders reparatieverzoeken indienen bij een complexbeheerder. Dit kan een externe partij zijn, of een intern verantwoordelijke, bijvoorbeeld een servicemedewerker van een woningcorporatie. Als corporatie krijg je zo inzicht in de aard en frequentie van de gemelde defecten en zodoende ook in de staat van de woningen in het algemeen. Complexbeheerders hebben een eigen inlog met bijbehorende rechten in homeDNA. Deze persoon heeft toegang tot de relevante gegevens over de woningen en de contactgegevens van de huurders. Is een complexbeheerder verantwoordelijk voor meerdere complexen? Je kunt ervoor kiezen om de gegevens van één complex te bekijken, maar het is ook mogelijk om de voortgang van alle reparatiemeldingen tegelijkertijd te volgen. Overigens kun je er ook voor kiezen om huurders zelf via het woningdossier hun reparatieverzoeken te laten melden. 

Gebruikersrollen in homeDNA 

Wanneer je als organisatie te maken hebt met grote hoeveelheden persoonlijke gegevens, is het belangrijk om hier zorgvuldig mee om te springen. Daarom zijn er verschillende gebruikersrollen in homeDNA, zodat iedere medewerker (intern of extern) alleen die gegevens ziet die voor hem of haar van belang zijn. Bovendien heeft iedereen een persoonlijke inlog, die gekoppeld is aan een e-mailadres. Dit is uit privacy-overwegingen een goed idee, maar houdt de hoeveelheid informatie ook overzichtelijk voor de betrokken gebruiker. Naast complexbeheerders zijn er bijvoorbeeld ook gebruikersrollen zoals "makelaar" (module Verkoop) of "leverancier" (voor een externe partner of onderaannemer die reparatieverzoeken behandelt en uitvoert). 

Wil je meer weten over de gebruikersrollen in homeDNA of de mogelijkheden voor gebruik bij service en onderhoud van huurwoningen? Neem gerust contact op voor meer informatie.