Relevante artikelen
Nieuws en updates
Update oktober
12 oktober 2021

Update oktober

Vanochtend waren wij er weer vroeg bij om de update van oktober te verzorgen. 

Voor alle modules geldt dat je vanaf nu, per bedrijf, kunt zien aan welke projecten zij gekoppeld zijn. Bovenaan de lijst zie je de gekoppelde projecten van het bedrijf. Dit kun je in de Excel downloaden. 

Module Kopersbegeleiding en Renovatie & Groot onderhoud
Documenten zichtbaar in het woningdossier
Het is al heel erg handig dat je bij een klant een overzicht kunt zien van welke documenten er gekoppeld zijn. Vanaf nu kun je ook zien welke gekoppelde documenten aan de klant zichtbaar zijn in het woningdossier. Dit door middel van een 'oogje' voor het document. 

Verstuur e-mail bij meterkastlijsten
Vanaf nu kun je de meterkastlijst doormailen naar klanten en gebruikers. Als je een meterkastlijst opent van een bouwnummer, dan kun je nu via het snelmenu de optie 'Nieuwe e-mail' kiezen. Als bijlage is de pdf van de meterkastlijst toegevoegd. Dit kan dus zowel naar de klanten als naar de gebruikers van homeDNA.

Module Bouwkwaliteit
NIEUW!
In het kader van de Wet Kwaliteitsborging moet je onder meer informatie bijhouden over het voldoen aan kwaliteitseisen. Om inzichtelijk te maken wat er precies geüpload wordt voor de Wkb, en dus het consumentendossier, is het label 'Wkb - Consumentendossier' in het leven geroepen bij de documenten. Je kunt bij een document namelijk aangeven of dit betrekking heeft op de Wkb, door het label op 'Ja' te zetten.

Daarbij kun je ook aangeven of je het document wilt koppelen aan de oplevering. Zo kun je tijdens het opleveren makkelijk controleren of de juiste documenten zijn toegevoegd. Let op! Het koppelen aan de oplevering kan op dit moment al wel, maar eerst zal er ook nog een App-update moeten plaatsvinden. Dit zodat het daadwerkelijk tijdens de oplevering gekoppeld wordt. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld, zodra er een App-update is geweest.

Door het nieuwe hoofdstuk 'Documentenoverzicht' kun je controleren welke documenten er per bouwnummer zijn geüpload en zie je welke plattegronden er gekoppeld zijn aan het bouwnummer. Het is ook wel een totaaloverzicht.

Module Service & Onderhoud
Herhaald reparatieverzoek
Zodra je een nieuw reparatieverzoek aanmaakt en kiest voor ‘Is het reparatieverzoek al reeds eerder gemeld?’, dan komt er een pulldown-veld waar je kunt kiezen uit de reparatieverzoeken van het bouwnummer die al eerder zijn gemeld. Je kunt hier dus aangeven welk reparatieverzoek een vervolg heeft. Ook de kopers in het woningdossier kunnen dit aanvinken en reparatieverzoeken terugvinden die zij al eerder hebben gemeld.

De eerstevolgende update staat gepland op dinsdag 9 november. We houden je dan graag weer op de hoogte! Benieuwd naar de update van september? Lees het hier.