Relevante artikelen
Nieuws en updates
De dag van... Ruben
08 oktober 2019

De dag van... Ruben

Naast de bekende helpdesk die altijd de telefoon aanneemt, is er nog een heel ander team dat druk bezig is met homeDNA... Dat zijn namelijk onze programmeurs! Zij werken vanuit Capelle aan den IJssel, met uitzicht op de prachtige Hollandsche IJssel. Daarom stellen wij vandaag aan je voor: Ruben.

8.15 uur
Koffie! Dat is waarmee ik mijn dag altijd begin. Ik zorg ook dat ik er iets eerder ben, zodat ik de tijd heb om daarvan te genieten. Vervolgens heb ik mijn eerste overleg, waarin ik met mijn collega's deel waarmee ik bezig ben. Daarna ben ik zelf ook meteen op de hoogte van de voortgang van anderen.

9.00 uur
Na de koffie en het overleg kijk ik meteen in het systeem of er fouten zijn opgetreden. Die zijn meestal snel opgelost, maar soms moet ik er goed induiken om erachter te komen wat de oplossing is. Als ik deze gevonden heb ga ik verder met het uitvoeren van de tickets die voor deze 'milestone' zijn ingedeeld.

11.00 uur
Rond 11 uur is het weer tijd voor mijn tweede kopje koffie! Dan strek ik direct even de benen, neem een stuk fruit en socialize met mijn collega’s. Uiteraard ga ik hierna snel weer aan de slag om de ticket verder uit te voeren, want hiermee wil ik eigenlijk voor de lunch klaar zijn.12.30 uur
Stipt om half één start de lunch. Een goed moment om te eten, maar juist ook om te bewegen! Bijvoorbeeld even tafeltennissen of een stukje wandelen om een frisse neus te halen.

13.00 uur
Na de lunch en een potje tafeltennis ga ik verder met programmeren. In sommige gevallen zijn het slechts kleine verbeterpunten die moeten worden doorgevoerd, denk aan het toevoegen van sorteeropties, aanpassen van teksten of toevoegen van een kolom aan een tabel. Daarnaast zijn er grotere toevoegingen, zoals het opschonen van oude code, maken van nieuwe koppelingen of nieuwe informatie opslaan in homeDNA. Tussendoor heb ik regelmatig contact met de homeDNA helpdesk om gebruikersvragen of ideeën voor nieuwe functionaliteiten te bespreken.

17.00 uur
Voordat ik naar huis ga zorg ik er altijd voor dat mijn werk voor die dag is afgerond. Code van tickets die over meerdere dagen heen gaat, sla ik online op zodat er netjes een back-up van wordt gemaakt. Zo kan ik de volgende dag weer makkelijk verder met programmeren.