Relevante artikelen
Nieuws en updates
Decemberupdate boordevol functionaliteiten
07 december 2016

Decemberupdate boordevol functionaliteiten

Deze week vond er weer een nieuwe update van homeDNA plaats. 

Vervolgens gaat ons team aan de slag om te kijken hoe bepaalde wensen het beste doorgevoerd kunnen worden. Dit luistert nauw, want wijzigingen op één plek in het proces kunnen gevolgen hebben op andere plaatsen in het systeem.

Voortdurend in beweging

Eén keer in de maand vindt er een update plaats waarin alle optimalisaties van de afgelopen maand worden doorgevoerd. Gebruikers ontvangen vervolgens een duidelijke uitleg en kunnen voor instructie ook altijd terecht op onze handleiding en helpdesk. Juist de praktijkervaringen van onze gebruikers zorgen ervoor dat homeDNA steeds prettiger en intuïtiever wordt om mee te werken. Ook blijft homeDNA op deze manier actueel ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Hieronder een kleine selectie van de nieuwste optimalisaties en toegevoegde functionaliteiten:

Wijzigingen voor alle modules

 • Het opvragen van een wachtwoord is vereenvoudigd en verhelderd.
 • Het is nu eenvoudiger om klantgegevens te importeren. Ook namen met bijzondere leestekens (zoals ë, à en ç), de gewenste aanhef en cc e-mailadressen kunnen worden geïmporteerd. Wanneer er onverhoopt toch bepaalde gegevens niet geïmporteerd kunnen worden, ontvangt de gebruiker hiervan een melding. Zo kunnen deze gegevens handmatig gecorrigeerd worden.
 • Er is één standaard nieuwsbrieftemplate gerealiseerd. Dit template is zeer flexibel en voor alle projecten te gebruiken. Organisaties die een template op maat hebben laten ontwikkelen, houden uiteraard hun eigen huisstijl.
 • De werkwijze rondom de poll is geoptimaliseerd. Organiseert u een poll onder kopers? Bij de statistieken van de poll wordt een bouwnummer van de klant in de tabel getoond. Zo is snel te zien welke kopers van een woning al hebben gereageerd.
 • Er is een begin gemaakt met meer mogelijkheden om eigen selecties van bestanden weer te geven via tabelopties. In eerste instantie is dit nu doorgevoerd bij het onderdeel “info bouwnummers”, dit zal de komende tijd op meer plaatsen in het systeem worden doorgevoerd. Handig, want zo ziet iedere gebruiker precies die gegevens die voor hem/haar belangrijk zijn.

Nieuwe functies in het woningdossier voor kopers

 • Vanaf nu kunnen er er ook video’s worden geplaatst in het woningdossier voor het plaatsen van een link naar YouTube.
 • Het dashboard van het woningdossier kan per project worden ingesteld. Het blijft verplicht om gebruik te maken van drie dashboarditems, maar deze kunnen van een eigen naam worden voorzien en gevuld worden met links naar keuze. Naast het type ‘Links’ waardoor er op het dashboarditem een link naar een pagina in het woningdossier wordt geplaatst, kan er ook gekozen worden voor het type ‘Nieuws’. Daarmee wordt in het dashboarditem automatisch een link naar de nieuwsberichten geplaatst.
 • Er kan per woningdossier een disclaimertekst worden toegevoegd. Deze voer je in bij de instellingen van het woningdossier. De disclaimer toont in het woningdossier onderaan elke pagina.

Verkoop

 • Het vraagtype ‘E-mailadres’ in enquêtes toont in het formulier een voorbeeld van een e-mailadres. Zo is het voor inschrijvers extra duidelijk dat zij een e-mailadres dienen in te vullen en op welke schrijfwijze. Tevens is dit vraagtype standaard voorzien van een controlevraag. Het e-mailadres dient ter controle tweemaal, op exact dezelfde wijze, te worden ingevoerd. Hiermee wordt gereduceerd dat e-mailadressen verkeerd worden opgegeven. Zo wordt gegevensverlies voorkomen.
 • In de download van het verkoopoverzicht is het adres van het bouwnummer nu ook opgenomen.
 • Na het opslaan van een verkoopvoortgang, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een optie, toont het ‘Item succesvol opgeslagen-menu’. Met dit menu kun je snel terug naar de zojuist aangepaste verkoopvoortgang. Het venster toont na opslaan rechts in beeld.

Kopersbegeleiding

 • Er is meer maatwerk mogelijk bij het versturen van rappels ten aanzien van de sluitingsdatum voor meer- en minderwerkkeuzes.
 • Ook het importeren van producten is geoptimaliseerd. Letters met tekens (zoals ë, à en ç), minbedragen en bedragen met cijfers achter de komma kunnen worden geïmporteerd. Daarnaast wordt er, indien het importeren niet lukt, duidelijker aangegeven wat er incorrect is, zoals een melding wanneer het bestand geen CSV-bestand is en een overzicht van de producten die niet zijn doorgevoerd.
 • Bij Beheer kunnen standaard veelgestelde vragen worden aangemaakt. Vragen die bij ieder project onder kopers leven, kunnen zo snel en eenvoudig worden beantwoord en per project worden aangepast.

Bouwkwaliteit

 • Diverse filters zijn toegevoegd om nog eenvoudiger de juiste informatie te kunnen vinden.

Service & Onderhoud

 • Ook bevindingen vanuit de Service App worden nu getoond in het woningdossier. Zo hebben de bewoners nog meer inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Op de pagina ‘Bedrijven’ onder ‘Gebruikers’ kun je snel de stabulijst inzien. Is een bedrijf gekoppeld aan stabu’s, dan toont er een pijltje op de regel. Klik je op het pijltje, dan opent de stabulijst. Je ziet het nummer, de omschrijving en tussen haakjes het aantal substabu’s die voor dit bedrijf zijn ingevoerd.
 • Wanneer een woning wordt opgeleverd, kan het adres van de klant snel worden omgezet naar het bouwnummeradres.

In het nieuwe jaar volgt er weer snel een nieuwe update.