Relevante artikelen
Nieuws en updates
"Easter eggs" in homeDNA
18 april 2019

"Easter eggs" in homeDNA

In spellen of andere software zitten soms zogenaamde easter eggs verborgen: grappen of handigheidjes die je niet direct ziet. Bij homeDNA houden we onze gebruikers niet voor de gek. We werken liever samen met de gebruiker aan een toegankelijk en prettig systeem waarin je juist niet hoeft te zoeken. Toch zitten ook in homeDNA functies die nog niet iedereen kent. Niet als grap of als verborgen boodschap, maar juist als niet direct zichtbare handigheidjes die het werken met homeDNA nét even makkelijker maken. Daarom deze keer twee van onze eigen, doelmatige easter eggs in het zonnetje.


De showroom als gebruiker


Bezoekt de koper een showroom voor het kiezen van (afbouw-)opties? Werk als kopersbegeleider prettig samen met showroom door hen ook een inlog te geven voor homeDNA. Showroommedewerkers kunnen namelijk niet alleen gesprekverslagen toevoegen en e-mails verzenden, maar ook documenten toevoegen. Zo communiceer je eenvoudig over de bestelling van de koper. Naast de inlog voor showroommedewerkers zijn er nog veel meer gebruikersgroepen met bijbehorende rechten. Doordat ieder type gebruiker zijn of haar eigen rechten heeft, worden de privacy van de consument en vertrouwelijke bedrijfsgegevens optimaal beschermd. In de handleiding kun je precies zien welke rechten horen bij ieder type gebruiker. 


Makkelijk gegevens toevoegen aan bouwnummers of klanten


Vaak worden pas in een later stadium de definitieve adressen van bouwnummers bekend. Gaat het om een kleinschalig project, dan kun je ervoor kiezen om de adressen handmatig toe te voegen. Bij grotere projecten is dit uiteraard niet handig. Geen probleem, want in homeDNA voeg je met de importfunctie ook heel eenvoudig en snel gegevens toe. Je kunt eenvoudig een demobestand downloaden waarmee je de nieuwe gegevens toevoegt aan bestaande data. Volg wel zorgvuldig de instructies, zodat je gegevens terechtkomen waar je ze wilt hebben.


Benut je browserfuncties


Tot slot nog een functie die niets te maken heeft met ons eigen systeem, maar wel heel prettig werkt. Ben je regelmatig aan het werk met langere gegevenslijsten in homeDNA? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om meerdere tabbladen te openen in je browser. Open een bepaalde klant of andere pagina met behulp van je rechtermuisknop, en selecteer “link openen in een nieuw tabblad”. Zo zie je namelijk in het eerste venster precies waar je gebleven bent. Zolang je je wijzigingen altijd opslaat, zorgt deze werkwijze zeker niet voor problemen in homeDNA.


HomeDNA is de loop der tijd uitgegroeid tot een steeds groter systeem met functies voor verschillende fases. Hoewel we tijdens de implementatie zoveel mogelijk laten zien van ons gebruiksvriendelijke systeem, begrijpen we heel goed dat je niet direct alles weet te vinden. Daarom zijn we tijdens kantooruren altijd te bereiken voor vragen en uitleg, per mail of per telefoon. Vrolijk Pasen allemaal!