Relevante artikelen
Nieuws en updates
Hoe ga jij voorbereid de winterbouwvak in?
25 november 2021

Hoe ga jij voorbereid de winterbouwvak in?

De winterbouwvak staat om de hoek en voor de meeste aannemers betekent dit een vrije of rustige periode. Hoe zorg je er nu voor dat jij voorbereid de bouwvak in kunt gaan en jouw klanten tijdig zijn geïnformeerd? Om ervoor te zorgen dat jij als homeDNA-gebruiker voorbereid de bouwvak in kunt gaan, geven wij hieronder een aantal tips.

Informeer jouw klanten tijdig 
Mocht de organisatie een paar weken geheel haar deuren sluiten of moet ze met een kleinere bezetting doen, dan is het belangrijk om je klanten hier goed over te informeren. Zij kunnen anders onnodig met diverse vragen blijven rondlopen. Binnen de software van homeDNA zijn er verschillende mogelijkheden:

Maak gebruik van een nieuwsbrief
In een nieuwsbrief kan de datum van de periode dat jullie gesloten zijn gecommuniceerd worden met eventuele noodnummers die ze kunnen bellen. Je creëert eenvoudig een nieuwsbrief die aansluit bij de stijl van je project of je organisatie.

Richt het online woningdossier optimaal in
Zodra klanten inloggen in het woningdossier, zien zij allereerst de welkomstpagina. Zorg ervoor dat jouw welkomstpagina een duidelijk beeld geeft van de bedrijfsplannen tijdens de winterbouwvak. Je kunt een nieuwe tekstpagina aanmaken met daarop alle informatie over de bouwvak. Het is mogelijk om een klant direct na inloggen op deze pagina te verwelkomen. Je bereikt op deze manier alle klanten in één keer en de klanten kunnen dan altijd op een vaste plek de informatie terugvinden. Zo kun je ook onderstaande onderdelen inzetten:
  • Postvak In: via het onderdeel 'Postvak In' in het woningdossier kun je ook een introductie tekst maken. Hier kun je laten weten dat e-mails niet gelezen zullen worden tijdens deze periode.
  • Tijdlijn: Om in één oogopslag duidelijk te maken wat er tijdens de bouwvakdagen speelt kun je ook gebruik maken van de tijdlijn. Op deze manier weten de kopers exact welke vakantieperiode je hanteert. De tijdlijn wordt direct op het beginscherm van het woningdossier getoond.

Stel jouw persoonlijke dashboard in
Het dashboard is jouw persoonlijke beginscherm in homeDNA en kom je na het inloggen op terecht. Op je dashboard kun je items plaatsen van projectinformatie die voor jou belangrijk is. Die items geven je snel inzicht in bepaalde gegevens en dienen als sneltoetsen naar pagina’s die je vaak gebruikt. Daar vind je beknopte rapportages. Liever even helemaal offline? Daar kunnen wij ons ook alles bij voorstellen. In dat geval zorgt het dashboard ervoor dat je na de bouwvak weer ontspannen en met goed overzicht kunt inhaken.

Zijn er vragen over bovenstaande tips? Of ben je benieuwd hoe jij dit kunt inzetten op eigen projecten? Neem contact op met de helpdesk. Zij kunnen je persoonlijk meer uitleg geven over de mogelijkheden. E | info@homedna.nl T | 010 - 450 63 56