Relevante artikelen
Nieuws en updates
HomeDNA als aanvulling op je bouwplanning en planningspakket
21 februari 2019

HomeDNA als aanvulling op je bouwplanning en planningspakket

Een succesvol realisatieproces valt of staat met een goede bouwplanning. Ook de planning van een bouw- of renovatietraject vindt steeds vaker plaats via een digitaal platform. Hoewel homeDNA zelf geen planningspakket is, kan ons systeem je wel op allerlei manieren ondersteunen bij een voorspoedig verloop van het bouw- of renovatieproces. We leggen je graag uit hoe dit concreet in zijn werk gaat.

HomeDNA koppelen met planningspakket KYP

Eind vorig jaar werd er een koppeling gerealiseerd tussen de kwaliteits- en veiligheidsfuncties in homeDNA en het veelgebruikte planningspakket KYP. Net als homeDNA is KYP een online systeem. Alle partijen hebben inzicht in hun taken per project of op persoonlijke niveau, per dag of over een langere periode. HomeDNA-checklijsten voor kwaliteit en veiligheid zijn te integreren in de bouwplanning, zodat je als uitvoerder of kwaliteitsborger deze kwaliteits- en veiligheidschecks ook direct in je planning terugziet. Ook worden deze uitgevoerde taken in homeDNA weer teruggekoppeld aan de KYP-omgeving, zodat de planning actueel blijft.

Andere tools die bijdragen aan een voorspoedig verloop

Naast een directe koppeling met de bouwplanning draagt homeDNA, via onder meer apps zoals de Bouwkwaliteit App, de Leveranciers App en de Voorschouw App, ook op andere manieren bij aan de planning en een voorspoedig verloop van de bouw- of renovatiewerkzaamheden.

Altijd de laatste tekeningen en stand van zaken bij de hand
In de apps zijn alle tekeningen per blok, type of bouwnummer inzichtelijk te raadplegen. Zo hebben alle uitvoerende medewerkers de juiste informatie bij de hand. Dit voorkomt vergissingen en onduidelijkheden.

Kwaliteits- en veiligheidsissues constateren en oplossen
Met checklijsten en de meldingsfunctie in homeDNA leg je veiligheids- of kwaliteitsissues snel en helder ter plekke vast via een tablet, direct op de bouwtekening. Eventueel kan er ook een foto worden toegevoegd.  Vervolgens is deze informatie via het systeem door te zetten naar degene die verantwoordelijk is voor de oplossing. Eigen medewerkers, maar ook onderaannemers en leveranciers hebben hun eigen inlog en rechten. Na het oplossen kunnen zij weer terugkoppelen dat het issue verholpen is. Via automatische reminders hoef je als uitvoerder niet voortdurend mensen persoonlijk aan te spreken, terwijl zij wel gemotiveerd worden om zaken zo snel mogelijk te verhelpen. Dit draagt bij aan een efficiënt verloop van de werkzaamheden.

Voorschouw en oplevering makkelijk en klantvriendelijk
Ook een inspectie, voorschouw of oplevering kan per bouwnummer via de app worden uitgevoerd. De Voorschouw App geeft kopers van een woning de gelegenheid om dit zelf uit te voeren. Als uitvoerder kun je eventueel geconstateerde punten direct weer doorzetten naar de verantwoordelijke.

Wil je meer weten over hoe homeDNA je kan ondersteunen bij een efficiënte en effectieve bouwplanning? Gebruikers helpen wij graag via onze helpdesk. In andere gevallen komen wij graag bij je langs om persoonlijk kennis te maken met de werkwijze van jullie organisatie, en om ons unieke integrale systeem aan je te laten zien.