Relevante artikelen
Nieuws en updates
HomeDNA: dé aanvulling op jouw financiële pakket
21 januari 2019

HomeDNA: dé aanvulling op jouw financiële pakket

Vrijwel iedere onderneming maakt gebruik van een financieel systeem of een softwarepakket. Een financieel systeem moet echter ook gevoed worden. Als projectontwikkelaar en/of aannemer heb je te maken met partners, autorisatie van eigen medewerkers en contact met klanten en eindgebruikers. Het is uiteraard niet wenselijk dat al deze mensen toegang hebben tot het financiële systeem. Uiteraard kun je deze twee gegevensstromen van elkaar scheiden. Maar dat betekent wel dat gegevens achteraf moeten worden ingelezen of zelfs handmatig moeten worden ingevoerd: een tijdrovend proces waar ook weer ruimte ontstaat voor vergissingen en gegevensverlies.

Koppeling tussen homeDNA en een financieel pakket

Op al deze fronten biedt een combinatie en koppeling tussen homeDNA en een financieel pakket de oplossing. Alle werkprocessen ten aanzien van klant en bouwkwaliteit zijn georganiseerd op een prettige en veilige manier voor alle interne en externe gebruikers, ieder met zijn eigen inlog. De gegevens uit de werkprocessen die van belang zijn voor de boekhouding, facturatie of andere aspecten van de financiële administratie, komen direct terecht op de juiste plek in het financiële pakket.

Hoe gaat dit in de praktijk in zijn werk?

In iedere fase kunnen gegevens uit de bedrijfsprocessen van homeDNA worden uitgewisseld met een financieel systeem.
  • De klant zoekt zelf meer- en minderwerk voor een nieuwbouwwoning in zijn of haar woningdossier. In toenemende mate bieden nieuwbouwprojecten maatwerk, waarvoor je als kopersbegeleider of verkoopadviseur intensief contact met de klant onderhoudt. De koper krijgt de financiële consequenties van zijn of haar keuze direct in beeld. Wanneer een bestelling, al dan niet met maatwerk, volledig en definitief is, worden alle gegevens van de klant en het bouwnummer naadloos doorgezet voor facturatie.
  • Bij de grootschalige renovatie van een wijk of een complex hebben bewoners vaak keuze uit een standaard assortiment en slechts enkele maatwerkopties. Ook hiervoor geldt dat de definitieve keuzes van de klant, bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken of badkamer, direct doorgezet kunnen worden naar de financiële administratie.
  • Gegevens uit de werkbonnen bij service- en garantiewerkzaamheden, zoals uren en materiaalkosten, komen direct terecht in het financiële systeem.
  • Ook de facturatie van de bouwtermijnen kan geautomatiseerd worden. De grondtermijn en de bouwtermijnen worden geregistreerd in homeDNA en synchroon aan de voortgang van de bouwwerkzaamheden ontstaat een factuur voor de koper. De factuur is ook zichtbaar in het woningdossier van de klant, en gekoppeld aan het financiële systeem.

Het beste van twee werelden

Hoewel ons systeem omvangrijk is en vrijwel alle fases van het bouw- en renovatieproces beslaat, bieden wij -bewust- zelf geen financieel pakket. Onze kracht en kennis ligt in het structureren en organiseren van alle werkprocessen voor (woning)bouw en renovatie vanaf de voorbereidingsfase tot en met de garantiefase. Door samen te werken met bekende en vertrouwde aanbieders van financiële pakketten, faciliteren we een optimaal werkproces voor onze gebruikers. Wij hebben al koppelingen met financiële softwarepakketten voor de bouw, zoals met KRAAN Kopersbeheer en Navision (Microsoft Dynamics NAV) en voor bepaalde klanten ook met Microsoft Dynamics AX. Sommige functies synchroniseren realtime met een financieel pakket, voor andere functies wordt er elke dag gesynchroniseerd of kan er gekozen worden voor een handmatige synchronisatie. Doordat wij onze gegevens in een universele programmeertaal kunnen aanleveren, is het ook eenvoudig om eventueel een koppeling met andere financiële pakketten te realiseren. Met een koppeling werk je naadloos in beide systemen, elk met hun eigen voordelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe homeDNA en jouw financiële pakket elkaar kunnen versterken? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden of een demo. Het is mogelijk om te starten met een of meerdere projecten, zodat je als organisatie rustig kunt evalueren of het werken met homeDNA meerwaarde biedt.