Relevante artikelen
Nieuws en updates
Innovaties voor nóg prettiger werken
26 mei 2017

Innovaties voor nóg prettiger werken

Het zomert: buiten, maar ook in de bouw- en ontwikkelingswereld. Deze week maakte het CBS bekend dat de gemiddelde omzet in de bouw met 5,5% is gestegen. Voor bedrijven in het woning- en utiliteitsbouwsegment ligt de omzetstijging nog hoger. Goed nieuws dus, maar behoorlijke werkvoorraden maken het ook noodzakelijk voor organisaties om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. In samenspraak met onze gebruikers voeren wij daarom voortdurend nieuwe functies en optimalisaties door in het systeem. Iedere maand is er een update van het systeem en kunnen al onze gebruikers direct de nieuwe functies benutten. 

Een selectie van de aangepaste functies 

Bij het onderdeel Bouwkwaliteit zijn informatie-icoontjes toegevoegd zodat (nieuwe) medewerkers direct meer uitleg kunnen lezen over de werking van de synchronisatie instellingen en de getoonde projecten in de Bouwkwaliteit App. Zo hoeven zij niet eerst de handleiding te raadplegen. De filters bij het onderdeel Ketenanalyse zijn aangepast, zodat de gewenste informatie snel kan worden geladen. Bij 'Checklijst resultaten' is de tabel vernieuwd, waardoor je gemakkelijk naar gegevens kunt zoeken en je eigen kolommen kunt instellen. De resultaten kunnen nu, naast het bestaande PDF, ook in Excelformaat worden gedownload. 

Ook bij Service & Onderhoud zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd. Aan reparatiemeldingen konden al diverse typen worden toegekend, zodat alle betrokkenen weten of het hier om een reguliere reparatiemelding gaat onder garantie. Aan deze typen is nu ook het type "Voortraject" toegevoegd. Zo weten alle betrokkenen dat de huidige reparatiemelding ook een historie heeft. Vanaf nu is er ook op externe referentie/opdrachtnummers te filteren. Daarnaast zijn het onderdeel notities en de rapportagemogelijkheden bij Service Management uitgebreid. 

In de module Kopersbegeleiding zijn de tabelopties bij 'Producten' en 'Moederlijsten' uitgebreid. De kopersbegeleider kan nu zelf instellen welke gegevens hij/zij belangrijk vindt om te zien. Ook is in één oogopslag te zien of een product al is gekozen door klanten. Wanneer de kopersbegeleiding te maken heeft met een doelgroep die liever offline de koperskeuzes bekijkt, is het altijd mogelijk om een volledige optielijst uit te draaien. De opmaakmogelijkheden hiervoor zijn verruimd. Naast een definitieve bestellijst kan er nu ook een voorlopige opdrachtbevestiging worden gegenereerd, als voorbeeld of ter ondertekening door een klant die liever offline bestellingen doet.

Ook zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de algemene functies voor alle modules. Vanaf nu is een project ook te zoeken op plaatsnaam en zijn alle editorvelden zijn voorzien van automatische spellingscontrole. Verder zijn er met betrekking tot de inrichting van het project een aantal stappen vereenvoudigd en nader geautomatiseerd.

Alle gebruikers worden direct op de hoogte gebracht van de doorgevoerde wijzigingen. Ook is er voor iedere functie uitgebreide uitleg te vinden in de online handleiding en kunnen gebruikers ons bij vragen altijd bereiken voor toelichting. De volgende update staat gepland voor begin juli.