Relevante artikelen
Nieuws en updates
Nieuwe functies in de voorjaarsupdate
10 mei 2016

Nieuwe functies in de voorjaarsupdate

Recent heeft er weer een homeDNA update plaatsgevonden. Diverse functionaliteiten zijn geoptimaliseerd. Graag geven wij een korte indruk van de doorgevoerde verbeteringen.

Service beheer

In deze update is bijzondere aandacht besteed aan de module Service & onderhoud. Met het onderdeel service beheer beheren servicemedewerkers eenvoudig alle reparatie- en servicemeldingen in een overkoepelend overzicht. Alle projecten waar de desbetreffende medewerker rechten voor heeft, worden in dit overzicht weergegeven.

Vinkje checklijsten homeDNAHet overzicht is nu te personaliseren: iedere gebruikersgroep en gebruiker kan nu zelf dit overzicht instellen door de tabelopties aan te passen. Zo ziet de gebruiker alleen die statussen en informatie die voor hun taken belangrijk zijn.

Ook de recent toegevoegde planningstool is uitgebreid. Het is nu mogelijk om opmerkingen toe te voegen bij het inplannen van verlof. Verder is het mogelijk om het verlof direct over meerdere dagen in te plannen. Ook overige afspraken zijn vanaf nu in te plannen. Deze afspraken (bijvoorbeeld een overleg op kantoor) worden niet meegerekend als verlofuren en kunnen ook niet worden benut voor afspraken. Verder is er een helder onderscheid gemaakt tussen voorgestelde en definitief ingeplande afspraken in de planningstool.

Search zwartDaarnaast is de opmaak van de werkbon aangepast en zijn er vanaf nu standaard èn uitgebreide zoekfilters bij reparaties en service beheer. Ook is het reparatieformulier in het woningdossier van de klant geoptimaliseerd.

Uitbreiding van de module Verkoop

Raportage zwartBij het onderdeel Project instellingen in de module Verkoop zijn een aantal velden toegevoegd, te weten: Start verkoop, Verkooppercentage, Prognose start bouw, Prognose oplevering, Doel verkoop in jaar en aantal. Deze velden met belangrijke management informatie kunnen worden gebruikt bij het totaaloverzicht met verkoopstanden. Ook zijn de mogelijkheden met betrekking tot weergave van verkoopstanden en resultaat uitgebreid.

Kopersbegeleiding en algemeen

De module Kopersbegeleiding is niet ingrijpend gewijzigd. Wel zijn er op verzoek van de gebruikers een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd die het werken met homeDNA nog makkelijker maken, zoals het sorteren van de inkoopregels en het in één oogopslag zichtbaar maken van eventuele memo’s aan producten en kopersopties.

In het overzicht klantgegevens en het overzicht “verstuurd” bij nieuwsbrieven zijn nieuwe tabelopties en zoekfilters toegevoegd.

Tijdens de afgelopen feestdagen zit homeDNA overigens niet stil. We benutten deze periode om door te werken aan een volgende voorjaarsupdate, die al op 18 mei zal plaatsvinden. Onze huidige gebruikers kunnen via een online enquête hun wensen doorgeven, die wij vervolgens in deze of een volgende update realiseren. Met hun praktijkervaringen wordt het systeem voortdurend verbeterd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de bestaande functies van homeDNA of wilt u meer weten over eventuele nieuwe mogelijkheden binnen homeDNA? Neem gerust contact met ons op, wij laten het u graag – uiteraard vrijblijvend – zien.