Relevante artikelen
Nieuws en updates
Smart Data bij Kopersbegeleiding (2)
23 april 2015

Smart Data bij Kopersbegeleiding (2)

Een integraal systeem voor alle fases van het ontwikkelproces zorgt voor overzicht en grip op interne gegevens. Welke concrete voordelen brengt dit met zich mee in de fase kopersbegeleiding?
De koper bestelt in een aantrekkelijke omgeving, het woningdossier, zelf producten in de meer- en minderwerkwinkel. De meer- en minderwerkwinkel kan vanuit een projectoverstijgende moederlijst worden gevoed, maar ook is het mogelijk om projectspecifieke koperskeuzes toe te voegen. Inkoopregels, opslagen en bewakingscodes zijn voor alle projecten éénmalig in te stellen maar kunnen ook op projectniveau worden aangepast. Sluitingsdata kunnen per blok maar ook per bouwnummer worden ingesteld. Het blijft mogelijk om maatwerk te bieden. De kopersbegeleider kan snel koperskeuzes toevoegen, een offerte genereren en via het woningdossier aanbieden aan de koper.
Het woningdossier biedt diverse mogelijkheden: onderdelen als veelgestelde vragen, een digitale kopersmap met documenten, nieuws en zelfs een forum zijn volledig geïntegreerd. Mails van kopers worden automatisch opgeslagen in het klantdossier aan de zijde van de kopersbegeleider.
Een integraal systeem waarin ook de koper inlogt, hoeft niet ten koste te gaan van een persoonlijke benadering van de koper. Integendeel: doordat er geen overdracht nodig is, ontstaat er ook geen gegevensverlies. Vanuit de verkoopfase staan direct al de klantgegevens in het systeem. Dit gaat verder dan alleen NAW-gegevens. Mogelijk heeft de klant al kunnen nadenken over de koperskeuzes en voorkeuren aangegeven in zijn/haar eigen woningdossier met behulp van het moodboard. Dat maakt het mogelijk om, aan de hand van het kopersdossier, goed voorbereid en gericht een verkoopgesprek te voeren.
meterkastlijstReeds gedane bestellingen worden, wanneer deze definitief zijn goedgekeurd, automatisch overgenomen in budgetoverzichten, meterkastlijsten en overkoepelende rapportages. Ook een koppeling met een financieel pakket is te realiseren, waardoor de financiële afdeling ook altijd met de laatste gegevens werkt en realistische prognoses kan maken.
Kortom: door gegevensstromen zoveel mogelijk te koppelen en te automatiseren, wordt veel zoekwerk en verlies bij gegevensoverdracht voorkomen. Uit het totaal kan inzichtelijke managementinformatie worden gegenereerd. Zo wordt sturen op kwaliteit en kosten eenvoudiger.
Volgende keer meer over de voordelen van een integrale oplossing op de bouwplaats tijdens uitvoering en oplevering en bij service en garantie.