Relevante artikelen
Nieuws en updates
Update mei
11 mei 2021

Update mei

Naast de zichtbare nieuwe functies heeft ons team deze maand ook hard gewerkt om de technische onderdelen van het systeem up-to-date te houden.

Module Verkoop

Een mooie nieuwe functionaliteit die met deze update is meegegaan is dat het vanaf deze maand mogelijk is om een CBS-export uit te draaien via homeDNA. Deze export moet één keer per kwartaal naar het CBS (Centraal Bureau van Statistiek) verstuurd worden en bevat informatie over de verkochte woningen. De gegevens die hiervoor nodig zijn worden in homeDNA opgemaakt en real-time up-to-date gehouden door gebruikers die hierin de verkoopstanden bijhouden.

Module Kopersbegeleiding

Het 'Kijkmoment' voor kopers is een recente nieuwe functie, wat de kopers de mogelijkheid biedt om tijdens de bouwfase meldingen te maken. Tijdens een kijkdag kunnen er punten opvallen, die zij direct kunnen melden. De meldingen komen binnen als 'Kwaliteitsmeldingen', waardoor de uitvoerder er direct mee aan de slag kan gaan en ze door kan zetten naar de juiste verantwoordelijke. 

Module Bouwkwaliteit

Functie uitgelicht: checklijsten

Bij de instellingen van een checklijst is het mogelijk om een 'Uitvoerdatum' start toe te voegen. Dit communiceert met de Bouwkwaliteit App, zodat je precies kunt zien wanneer de checklijst uitgevoerd moet worden. De uitvoerdatum communiceert ook met de koppeling tussen homeDNA en KYP! 


Functies uitgelicht: kwaliteitsmeldingen

Een veel gebruikte functie is de 'Foto verplicht bij uitgevoerd'. Doordat je de foto verplicht stelt moet de verantwoordelijke eerst een foto, of te wel bewijslast toevoegen, zodat hij de status van de melding op 'Uitgevoerd' kan zetten. 

Ook is het mogelijk om een 'Favoriete omschrijving' toe te voegen. Wanneer je een melding maakt voor bijvoorbeeld een kras op het glas, kan het voorkomen dat dit vaker voorkomt, en dus dezelfde omschrijving bevat. Per stabu kun je standaard omschrijvingen maken, welke tevoorschijn komen als de stabu gekozen is. 

Module Service & Onderhoud

Functie uitgelicht: pas tonen na opleverdatum

In het woningdossier kun je instellen dat de pagina's 'Voorschouw', 'Oplevering' en 'Reparaties' pas zichtbaar moeten zijn nadat de voorschouw- of opleverdatum is verstreken. Hiermee kun je, per individueel woningdossier, de hoofdstukken beschikbaar stellen.

Dinsdag 8 juni 2021 is de eerst volgende update en dan houden we je graag weer op de hoogte!

Benieuwd wat er nieuw is toegevoegd tijdens de update van april? Klik dan hier.