Relevante artikelen
Nieuws en updates
Update september
14 september 2021

Update september

Vanochtend heeft er weer een update van homeDNA plaatsgevonden! Hier lees je een aantal van de nieuwe functionaliteit die er zijn toegevoegd.
Voor alle modules geldt:

Tijdstip rappels instellen
Je kunt vanaf nu zelf een gekozen tijdstip instellen voor een aantal rappels! Voorheen werden de rappels elke ochtend om 06:00 uur verstuurd. Het geldt voor de rappels:
  • Verjaardag klant
  • Herinnering aankomende afspraak
  • Herinnering afgelopen afspraak
  • Bericht na oplevering
Veld legen import bouwnummers
Ook kun je nu heel gemakkelijk bouwnummer gegevens die al eerder toegevoegd zijn wissen. Via het importbestand kun je in de desbetreffende kolommen 'VELD_LEGEN' toevoegen.

Module Verkoop
Rapportage aanmeldingen
Vanaf nu is het mogelijk gemaakt dat je bij de rapportage 'Aanmeldingen' kunt filteren op de adresgroep. Adresgroepen maken zijn namelijk een veelgebruikte functie binnen homeDNA!

Module Kopersbegeleiding
Kopersbegeleider importeren
Je kunt nu gemakkelijk een kopersbegeleider importeren via het bouwnummer bestand.

Online woningdossier
Kopers kiezen hun meer- en minderwerk in het woningdossier. Vanaf nu is het mogelijk om als koper een memo toe te voegen als er een offerte wordt aangeboden. Dit kan zowel bij het goedkeuren als het afkeuren van de bestelregel.

Ook is het voor kopers mogelijk gemaakt om een kopie van een verzonden e-mail te ontvangen. Dit zodat zij de e-mail die zij zelf versturen ook kunnen bewaren in hun eigen mailbox.

Module Bouwkwaliteit
Notities voorschouw en kijkmoment
Bij de instellingen van het woningdossier kun je vanaf nu de 'Toon klantnotities' bij de Voorschouw en het Kijkmomennt optioneel aanzetten. Mocht er een notitie zijn gemaakt, dan gaat er een e-mail naar de klant uit. Wanneer de klant een notitie maakt in zijn woningdossier, dan gaat er een e-mail uit naar de 'Melder' en de 'Verantwoordelijke' van de melding. Hier wordt ook een e-mailhistorie bijgehouden.

Automatische e-mail tweede handtekening
Je kunt vanaf nu het proces van het opvragen de tweede handtekening automatiseren!

Zodra je de functie hebt geactiveerd en de eerste oplevering van het bouwnummer is geweest, met daarbij alle gemaakte opleverpunten op de status 'Akkoord', gaat er een e-mail uit richting de koper. Daar worden zij gevraagd om hun digitale handtekening te plaatsen.

Module Service & Onderhoud
Bij de status 'Werkzaamheden annuleren' is het veld 'Reden' toegevoegd. Let op! Dit is een verplicht veld.

Vervolgstappen 
Na de status 'Uitvoering oneens' is de status 'Aanvullende informatie aanvragen' toegevoegd.

Ook is de status 'Afprijzen' toegevoegd na de status 'Verzonden aan uitvoerder'. Hier komt het schema naar voren en zullen er geen materialen uit de app verschijnen.

De eerstevolgende update staat gepland op dinsdag 12 oktober. We houden je dan graag weer op de hoogte! Benieuwd naar de update van augustus? Lees het hier.