Relevante artikelen
Nieuws en updates
Wet Kwaliteitsborging: ben jij er al mee bezig?
24 september 2020

Wet Kwaliteitsborging: ben jij er al mee bezig?

In december 2019 waren wij de eerste externe partij die zich aansloot op het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). Met het WKI delen aangesloten aannemers makkelijk en snel relevante zaken op het gebied van Kwaliteitsborging.

Ondanks dat we nog niet precies weten wanneer de Wet Kwaliteitsborging in werking treedt, blijven we doorgaan met het optimaliseren van onze tools voor de regelgeving, zodat jullie als aannemers en bouwers goed voorbereid zijn. De koppeling met Woningborg zorgt er nu al voor dat controlelijsten automatisch naar homeDNA worden gestuurd. Deze controlelijsten kunnen via de app(s) in homeDNA worden uitgevoerd en afgerond op de ingeplande datum. De resultaten van deze controlemomenten worden ook weer automatisch teruggestuurd naar Woningborg.

Onze Bouwkwaliteit App en Checklijsten App bieden gebruiksvriendelijke checklijsten waar inzichtelijke rapportages uit voortkomen. De apps worden, net als de webapplicatie, voortdurend actueel gehouden aan de hand van ervaringen in de praktijk en de regelgeving. Door het volgen van een checklijst behoud je het overzicht over wat reeds gecontroleerd is voor een bepaalde ruimte en wat nog niet. Zo zorg je ervoor dat je tijdens oplevering alle werken volledig en consistent gecontroleerd zijn.

De wet stimuleert bouwers en aannemers ook om kwaliteit beter te waarborgen. Onze gebruikers bouwen hierdoor een solide dossier op dat aan de eisen van hun kwaliteitsborger voldoet.